vrijdag 31 oktober 2014

Scheve bril?

Soms kijk je naar jezelf en zie je het gewoon even niet. Dan zie je van alles, behalve hetgene wat je éigenlijk moet zien; degene die je werkelijk bent. Om even een klein -héél klein- beetje met de Zwarte Pieten-discussie mee te gaan; dan zie je alleen maar vegen over de spiegel die het zicht belemmeren op wie je werkelijk bent. Goed, tot zover de Zwarte Pieten-discussie op Goudvisjes.

Het lijkt dan af en toe wel alsof je zo’n scheve bril op hebt dat de wereld driekwart gedraaid is. Anderen zijn positief te bekijken en te benaderen (met dát deel van je zicht is dus niks mis). Maar het deel dat recht gezet moet worden is toch duidelijk die binnenspiegel die naar jezelf gericht staat. Het zicht is daarin zo vervormd dat je kijkt naar jezelf op een manier die absoluut niet redelijk en zelfs een leugen is!

Jezus wil jouw spiegel graag schoonmaken en je bril rechtzetten. Hans Anders, u begrijpt het, valt compleet weg. Jezus is namelijk gekomen om de vegen die er zijn en de scheuren die je ziet, van je weg te nemen! Hij heeft aan het kruis geleden, is in de dood beland en heeft uiteindelijk het Leven aan ons gegeven! Door Zijn opstanding mogen wij onze blik weer bijstellen naar onszelf en de anderen om ons heen!

Wat zijn we toch eigenlijk mooi met elkaar, wat is het toch tof dat er zoveel verschillende mensen zijn, maar wat is het jammer dat we onze brillen van angst, jaloezie, pijn, verdriet en dergelijke, op houden. En ja, ik draag ze vaak ook nog hoor. Wij mogen Jezus onze brillen geven; Hij geeft ons er Zijn zicht voor terug!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten