donderdag 23 oktober 2014

Het awkward-momentje.

Hoe zou het zijn als Jezus ons niet de opdracht gaf: ‘Ga en maak alle volken tot Mijn discipelen’? Waarschijnlijk was de kans dat ik nu christen zou zijn een stuk kleiner geworden. Uiteraard Zijn Gods wegen ondoorgrondelijk, maar als je erover nadenkt hoe het was gegaan als de mensen die opgroeiden in de tijd van Jezus niet eens aan hun kinderen verteld hadden over ‘die meneer die zoveel bijzondere dingen deed en uiteindelijk dood moest, maar na 3 dagen weer opstond.’ Tsja, dan gaan er wel even wat alarmbellen bij mij af... Gelukkig dat de discipelen en alle anderen toch doorgegeven hebben dat Jezus leeft!

Die Jezus heeft blijkbaar wel iets heel bijzonders gedaan, dat Hij na 2014 jaar zelfs de jaartelling heeft beïnvloed. Nu klinkt dát al als iets huge, maar eigenlijk is dat maar iets heel kleins in vergelijking met het opstaan uit de dood! Jezus zorgde er in al Zijn Liefde voor dat de dood niet het laatste woord heeft, maar dat iedereen die in Hem gelooft eeuwig mag leven!

Maar om terug te komen naar de vraag aan het begin: hoe zou het verlossingsverhaal van de Zoon van God ooit hier in het kikkerlandje Nederland terecht kunnen komen? Ja hoor, u voelt het antwoord al aankomen.

Laten we even eerlijk onder elkaar zijn. We weten allemaal echt wel dat er mensen zijn die dat verhaal nog nooit op een positieve manier gehoord of ervaren hebben. Geen wonder, als wij het niet vertellen of uitleven in onze levens en alleen in onze eigen kerken blijven zitten elke zondag. En wat is het ergste wat er kan gebeuren als wij onze monden open doen en/of onze handen vouwen voor anderen? Een rare blik of lichtelijke afgang als iemand ‘geen interesse’ heeft? Als we ons beseffen wat Jezus voor ons over had en in welke verhouding dát staat met ons awkward-momentje, kan ik tot geen andere conclusie komen dan Jezus gelijk te geven: ‘Ga en maak alle volken tot Mijn discipelen.’

Geen opmerkingen:

Een reactie posten