zondag 26 oktober 2014

Dagelijkse Liefde.

Tsja, soms zit er van alles in je hoofd, maar wil er niks uitkomen. Hoe herkenbaar! Van die dagen waarin je zoveel had willen doen met God, zoveel had willen leren van God en zoveel had willen zien van God; maar het enige dat in je vermogen lag was om de dag door te komen. Niets meer en niets minder, gewoon zijn zoals je jezelf voordoet naar de buitenwereld. Nee, niet eens zoals je bent in Hem.

Gelukkig mag je dan weten dat Hij in je hart zit. Soms lijkt Hij zo diep verborgen onder allerlei dingen waarin je jezelf niet terug herkent, of juist wel. Soms moet je zoeken. Altijd zoekt Hij jou. De Liefde is wat ons samenbindt en Hij is er, ook als je zoektocht dood lijkt te lopen.

Dan kan het avontuur beginnen. Waarheen weet niemand, maar de dag met Hem beginnen is zoveel krachtiger dan een dag in het donker. Geef Hem het roer van je dag en laat Hem vanuit het verborgene doen wat je zelf niet durft, laat Hem in het zichtbare aan het werk in jou, laat je leiden door Zijn Geest. Wetende dat de dag voor ons eindigt mag je Hem ook vragen om je hart te bewaken als de nacht dan aanklopt. Om je te beschermen voor waar je bang voor bent, om je te geven wat goed is voor je.

Verlangd kijk je uit naar de nieuwe dag, want daar is weer Zijn onbuigzame Liefde die je telkens diep van binnen aankijkt om je te vertellen dat je waardevol bent! ‘Jij bent zo kostbaar in mijn ogen, zo waardevol, en ik houd zo veel van je dat ik de mensheid geef in ruil voor jou, ja alle volken om jou te behouden.’ – Jesaja 43: 4

Dat is onoverwinnelijke Liefde. In zichtbare en onzichtbare dagen is Hij er. Hij geeft om je, alle dagen van je leven. Van binnenuit en van buitenom, van je tenen tot je hoofd en van het oosten tot het westen. Hij kent je.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten