maandag 10 november 2014

Liefde in de kerk; gooi het er ook maar uit!

Wat is hetgene wat een muziekvereniging verbinden kan? Juist ja, de muziek. Een tikkeltje moeilijker; wat is hetgene dat de leden van een voetbalvereniging met elkaar kan verbinden? Voetbal, ja! Wat is hetgene dat een kerk bij elkaar kan brengen, houden en verbinden? Juist ja, God!

God zond Zijn Zoon Jezus naar de aarde, zodat wij door Jezus de awesome Liefde van God mochten zien! Die Liefde ging niet verloren door de dood; die Liefde bleef en bestaat nog steeds! Die Liefde, dat is wat de leden van een kerk samen zou moeten binden! En om gelijk maar even met een wrecking ball te komen; de kerk is in dit opzicht natuurlijk niet alleen dat gebouw met die hoge toren, maar het Lichaam van Jezus. Wij samen dus! Of je nou op de bank in je woonkamer zit met elkaar of in de grootste televisiekerk van de wereld samenkomt, samen zijn we het Lichaam van Jezus; de kerk, dus.

De kerk heeft in dat opzicht dus volgens mij, onder andere, één hoofdtaak: Liefde. Liefde voor elkaar, door naar elkaar om te zien en met elkaar te lachen, vieren, feesten, praten, denken, bidden, lezen, huilen, vragen, werken, bouwen en ga zo maar door. Maar als ik de Bijbel lees zie ik nergens staan dat die Liefde alleen maar naar elkaar toe moet worden laten zien als kerk-met-dit-en-dat-stickertje en binnen de 4 soms-hele-oude kerkmuren zou moeten blijven. (Trouwens, waar staat een kerk op de anno-2014-manier in de Bijbel?) Die Liefde mag náást het feit dat we die als christenen onderling mogen en volgens mij ook moeten willen tonen; óók, zeker en uiteraard naar buiten gebracht worden. Aan wie heb jij die Liefde gegeven vandaag?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten