woensdag 24 december 2014

Elk jaar een witte kerst.

Elk jaar zijn er een aantal vragen die terugkomen. Wat draagt Maxima op Koningsdag, welk probleem is er nu weer rondom de intocht van Sinterklaas, komt er een Elfstedentocht én (de vraag der vragen) is er een witte kerst dit jaar?

De bovenstaande vragen zijn bijna allemaal alweer beantwoord en de meeste mensen zullen geen idee meer hebben van de jurk van Maxima, geen enkele hoop meer op de Elfstedentocht en zich van Sinterklaas vooral de kleur nog kunnen herinneren. Wat zich nog op het grote-onbekende-spannende-afwachtendheidsvlak bevind is: krijgen we een witte kerst?

Om gelijk heel de wereld gerust te stellen: JA! Wij krijgen een witte kerst. Niet dat ik Piet Paulusma heet en dus al weet wat het weer gaat worden, maar ik ken wel de kerstgedachte. Voor mij is de kerstgedachte namelijk meer dan alleen de knipperende lichtjes en foute kerstmuziek. Zelfs meer dan de gourmetstellen en verplichte familiebezoekjes. Voor mij is kerst wit, omdat ik geloof dat Jezus geboren werd. Jezus heeft in zijn hele leven namelijk niets-nada-noppes gedaan wat verkeerd is. Zelfs geen kerstkransje gejat! Zo wit als het maar kan, dus!

En waarom vieren we met kerst dan de geboorte van Hem? Wat heeft het voor zin om ons nu bezig te houden met een kindje dat 2014 jaar geleden door een maagd ter wereld is gebracht en niet eens iets deed wat verkeerd was? Nou, Jezus is aan het einde van Zijn leven op aarde vermoord. (Ja, sorry, het kerstgevoel is echt even weg hier.) Vermoord omdat Hij zóóóveel van ons houdt dat Hij ons wilde redden van alles wat we verkeerd doen! Wij, die zo ongeveer alles doen wat niet goed voor ons is, mogen hierdoor beseffen hoeveel God van ons houdt; zoveel dat Hij zelfs Zijn Eigen Zoon laat sterven voor onze zonden; zodat wij bij God mogen blijven horen, wanneer we geloven dat Jezus ook voor jou is gedood aan het kruis. Niks kan nu meer tussen ons en God in staan, doordat Jezus aan het kruis is geslagen.

Voor mij is dát het ultieme kerstgevoel en de intentie van kerst. Eén Man die geboren werd om voor de zonden van iedereen te sterven, zodat de héle wereld bij God kan blijven komen. Een witte kerst; wij zijn wit gewassen door het rode bloed van Jezus!

Geplaatst door Label 4; schoolopdracht van Suzanne Kruyswijk op 17-12-2014

Geen opmerkingen:

Een reactie posten