woensdag 12 april 2017

Zijn Handen zijn hoop.

Het is bijna Pasen. Bijna net zo bijna is het Goede Vrijdag. De dagen vliegen voorbij en elke dag lijken er ergere dingen te gebeuren. Soms lijken we de hoop gewoon te verliezen, door alles om ons heen. Hoewel voor ons elke dag kan voelen als wéér een nieuwe dag, hebben we in deze week dagen waarvan ik denk dat we ze niet zomaar voorbij kunnen laten gaan. Wat er ook in de wereld bezig is en welke haat en angst ook worden gezaaid. Dagen die belangrijk zijn. Of tenminste: dagen die voor mij belangrijk zijn, omdat ze het belangrijkste zijn aan mijn geloof. Zonder de gebeurtenissen op deze dagen zou er zoveel niet zijn in het geloof. Geen blijde boodschap. Geen liefdevolle vergeving. Het zou nooit recht kunnen doen aan de immense liefde die God voor ons voelt.

Juist die liefde is wat Goede Vrijdag goed maakt. Jezus stierf voor ons, omdat onze relatie met God gesloopt was door onze keuzes. God had ons in het begin in Zijn Liefde gemaakt en Hij zag dat het goed was. Wij mochten leven in Zijn Liefdevolle Handen. Alles was goed, want God zei het. Alleen, de mensen kozen voor zichzelf, om te leven zoals we het zelf wilden. Hoe vaak denken we niet dat we geen God nodig hebben? God zag het, Hij heeft ons immers nog altijd in Zijn Handen. Wat deden we Hem verdriet door onze eigen gang te gaan…

God zag het. Alles. Tot diep in Zijn hart heeft hij de pijn gevoeld van kinderen die hun Vader afwijzen. Die het zelf beter denken te weten. Hij voelde het. Hij wist dat het zo niet verder kon. Hoe zouden wij, mensen die het beter denken te weten en de verkeerde dingen doen, nog dichtbij een heilige God kunnen zijn? God wilde niets liever dan een oplossing voor dit probleem! Hij wilde de relatie die we hadden, zo dichtbij Hem, weer terug hebben.

Wat kunnen wij nu een Goede Vrijdag hebben. God wilde dat we liefdevol in Zijn Handen konden blijven leven. Hij stuurde Zijn geliefde Zoon Jezus naar de aarde. Jezus droeg onze straf Zelf. Door het sterven van Zijn Zoon Jezus aan het kruis, nam Jezus alle zonden op Zich. Alle keren dat we er naast zaten, dat we Hem niet nodig dachten te hebben. Niet bijna alle, maar alle! Godzijdank.

Jezus was dood en met Hem onze zonden ook. De Onschuldige stierf uit liefde voor alle schuldigen. Jezus gaf Zijn leven zodat Zijn kinderen in een liefdevolle relatie in Gods Handen konden leven. Godzijdank vieren we ook Pasen. Want na 3 dagen stond Jezus op uit de dood. Hij versloeg onze zonden die de dood veroorzaken. Daardoor vergeeft God ze, allemaal. Jezus liet zien dat de dood nooit het laatste woord heeft bij God! Er is hoop in Zijn Handen. Verlies de Hoop nooit, want Hij is er voor je. Je kunt nooit dieper vallen dan Zijn Handen om je heen…

Geen opmerkingen:

Een reactie posten